Badrumsrenovering

Vad kostar ett nytt badrum?

För ett nytt badrum av mer standardkvalitet är någonstans mellan 5 000 – 10 000 kr/m2 normal materialkostnad vid en standard badrumsrenovering. Ett lyxigare badrum med inredning från exklusiva märken går utan problem loss på 10 000 – 20 000 kr/m2.

Badrumsrenovering

Uppskatta priset

Bland de första frågorna vi får när vi pratar med nya kunder är hur mycket ett nytt badrum kommer kosta. Innan vi svarar på den frågan så går vi igenom tänkbara utmaningar under renoveringsprocessen. Kommer det befintliga badrummet att nedmonteras eller vill du bara byta ut gamla möbler? Kakel eller klinker ? Med eller utan golvvärme? Har du tänkt igenom belysning, el- och rördragning, dragning av nya avloppsstammar? Vilken typ av belysning vill du ha? Och var är tvättmaskinen tänkt att placeras?

Badrumsrenovering - exempel

Helhetsrenovering - ett badrum på 4 kvadratmeter

Om du planerar att renovera ett badrum på 4 kvadratmeter och om allt arbete läggs ut på en badrumsfirma och material är av standard kvalitet, då kan en kalkyl över badrumsrenovering se ut så här:

Material inklusive innertak: 30 000 kr
Arbetskostnad före ROT-avdrag: 55 000 kr
Rörmakare: 15.000
Elektriker: 5.000
ROT-avdrag (30% arbetskostnaden): - 16 500 kr
Total kostnad badrumsrenovering 4 m2: 88 500 ex MOMS

Det ingår inte i kalkylen: kakel, golvvärme, toalettstol, duschvägg eller duschkabin, listor, tvättställsblandare, bad- och duschblandare, unidrain.

Det här är endast ett exempel på hur en kostnadskalkyl kan se ut. Varje badrum är unikt och kräver olika lösningar - de kostar olika mycket. Säkraste sättet att få reda på vad just ditt badrum kan kosta att renovera är att kontakta oss.

Vi renoverar med omsorg.